Neigiami gandai dėl „Microsoft“ pasiruošimo pirkti „Nokia“

Kompanija „Nokia“ ir „Microsoft“ pradėjo svarbų bendradarbiavimą, šios dvi kompanijos drauge gamins išmaniuosius telefonus su „Windows Phone 7“ operacine sistema. Pasak žurnalistų, toks sandėris kompanijai „Microsoft“ kainavo milijardą JAV dolerių kompensuojant „Nokia“ perėjimą prie šios sistemos, tačiau tai tik menka investicija palyginus su 8,5 milijardų suma „Skype“ pirkimui. Ar kitas kompanijos žingsnis iš tiesų gali būti „Nokia“ arba bent jau kompanijos telefonų padalinio įsigijimas?
 

„Nokia“ kompanijos vadovas Stephanas Elopas spaudžia ranką Steve Ballmer, „Microsoft“ vadovas

Tokią žinią apie galimą „Nokia“ pirkimą pranešė vienas garsus Rusijos blogeris Eldaras Murtazinas. Jo teigimu, kompanija „Nokia“ artėjančią savaitę pradės derėtis su „Microsoft“ dėl jų telefonų padalinio pardavimo. Jis ta pat tikina, jog kompanijos skuba atliktį šį sandėrį, tačiau vargu ar jis įvyks anksčiau negu šių metų pabaigoje.


Visgi, į tokius pareiškimus jau atsakė suomių kompanijos Jungtinės Karalystės viešųjų ryšių vadovas Markas Squiras. „Šiaip, mes nekomentuojam gandų, - sakė jis -, tačiau turime pabrėžti, jog Eldaro gandai tampa vis mažiau tikslūs.“


Šios diskusijos sekė po „Nokia“ sprendimo atsisakyti ketverius metus naudoto OVI prekės ženklo ir galimai pakeisti „Ovi Maps“ navigacijos programą gaminamuose telefonuose į „Microsoft“ kompanijos „Bing Maps“.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas